Artistiek team

Dirigent Michael van Breemen

Michael is als 15-jarige bij een jongerenkoor begonnen als organist. Twee jaar later is hij daar gaan dirigeren en in de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten via Joop Schets heeft hij zijn eerste koor gekregen.

Daarna volgt er een rijke schakering aan koren, projecten en theatervoorstellingen. Zo heeft hij programma’s gespeeld samen met Jenny Arean, Tony Neefs, John van Eerd, Paul Haenen, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Met zijn koren heeft hij concerten gegeven in Parijs, London, Munchen, Berlijn, Krakow, Valencia, Brussel en Dublin.

Op dit moment is hij werkzaam als dirigent/pianist bij verschillende koren en projecten. Daarnaast doet hij zangworkshops (www.vocalworkshop.nl), vocalcoaching, schrijft muziek (www.letsmakeyoursong.nl) en is bedenker en eigenaar van de website www.geefeenliedkado.nl

CV/Opleiding:
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: kerkorgel
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: schoolmuziek, koordirectie, stemvorming, piano
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: kunst-en mediamanagement

Pianist Alberto Klein Goldewijk

Sinds seizoen 2012-2013 werkt Manoeuvre bij externe optredens regelmatig samen met Alberto als pianist.

Alberto deed de begeleiding van o.a. de Musical “The Last 5 Years” 2006-2008 (met Birgit Schuurman, Ara Haliçi, Jim de Groot), Volendam de Musical 2010-2011 en recent Vroeger of Later 2011-2012 (met Jenny Arean, Tony Neef, Maaike Widdershoven en Joel de Tombe). Daarnaast begeleidt hij artiesten als Astrid Nijgh, George Groot, Fred Florusse, Harry Slinger, Olga Zuiderhoek en Doris Baaten. Verder is hij al jaren actief als componist en pianist bij de voorstellingen in de zomer in Theater Het Amsterdamse Bos.

Alberto is als klassiek pianist afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is daarna de theaterwereld ingerold. En vooral is hij ook muzikaal leider bij musicals. Als pianodocent is Alberto breed inzetbaar: van klassiek tot pop en kleinkunst met als specialisatie het aanleren om jezelf te begeleiden als je zingt.