Artistiek team

Manoeuvre werkt al weer een groot aantal jaren samen met Michael van Breemen als dirigent/pianist. Daarnaast wordt bij grote concerten Alberto Klein Goldewijk gevraagd als pianist of, zoals recentelijk, bij het optreden van Manoeuvre als bandleider bij het SiR optreden in Move op 19 juni jl. (zie foto’s links voor een impressie; met dank aan Marije Kattenbelt.

Dirigent Michael van Breemen

Michael is als 15-jarige bij een jongerenkoor begonnen als organist. Twee jaar later is hij daar gaan dirigeren en in de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten via Joop Schets heeft hij zijn eerste koor gekregen.

Gay Men's Chorus Manoeuvre, Amsterdam

Daarna volgt er een rijke schakering aan koren, projecten en theatervoorstellingen. Zo heeft hij programma’s gespeeld samen met Jenny Arean, Tony Neefs, John van Eerd, Paul Haenen, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Met zijn koren heeft hij concerten gegeven in Parijs, London, Munchen, Berlijn, Krakow, Valencia, Brussel en Dublin.

Op dit moment is hij werkzaam als dirigent/pianist bij verschillende koren en projecten. Daarnaast doet hij zangworkshops (www.vocalworkshop.nl), vocalcoaching, schrijft muziek (www.letsmakeyoursong.nl) en is bedenker en eigenaar van de website www.geefeenliedkado.nl

CV/Opleiding:
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: kerkorgel
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: schoolmuziek, koordirectie, stemvorming, piano
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: kunst-en mediamanagement

Alberto Klein Goldewijk – Muzikaal leider, arrangeur, componist, pianist & docent

Alberto Klein Goldewijk is als klassiek pianist afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, studeerde Muziekwetenschappen en is daarna de theaterwereld ingerold. Hij werkte als pianist/componist en muzikaal leider van vele grote toneelproducties in Theater Het Amsterdamse Bos (2001-2014), musicals waaronder The Last Five Years, Volendam de Musical, Vroeger of Later en meerdere theaterproducties van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Alberto was muzikaal leider en 1e pianist voor Heerlijk Duurt het Langst, Nonsens, A Chorus Line, Liesbeth de Musical, The Full Monty, Bella Italia, Evita en Kinky Boots en de solovoorstelling I’m an Artist met Barrie Stevens. 

Als pianist tourde Alberto onder anderen met Doris Baaten, Jenny Arean, Tony Neef, Karin Bloemen, Maaike Widdershoven, Birgit Schuurman, Ara Haliçi, Jim de Groot, Arthur Umbgrove, Astrid Nijgh, Lucie de Lange, George Groot, Ivo de Wijs, Jelka van Houten en  Manoeuvre.

Als componist/arrangeur heeft hij enkele hits en een Zilveren Harp nominatie op zijn naam staan. Alberto schreef ook voor dans- en mimevoorstellingen, alsmede jongerentheater: o.a. Achtstegroepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen. Zijn arrangementen van enkele Eisler liederen voor sopraan en strijkorkest zijn onlangs in Denemarken uitgevoerd.

Tevens is Alberto een veel gevraagd docent, hij geeft les in Purmerend, Alkmaar en Haarlem.