Artistiek team

Gay Men’s Chorus Manoeuvre werkt al weer een groot aantal jaren samen met Michael van Breemen als dirigent/pianist. Het mede bedenken en instuderen van de choreografie gebeurt al een aantal jaren onder de bezielende leiding van Petra Smale. Daarnaast wordt bij grote concerten Alberto Klein Goldewijk gevraagd als pianist of, zoals recentelijk, bij het optreden van Gay Men’s Chorus Manoeuvre als bandleider van een 5 koppige band.

Dirigent Michael van Breemen

Michael is als 15-jarige bij een jongerenkoor begonnen als organist. Twee jaar later is hij daar gaan dirigeren en in de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten via Joop Schets heeft hij zijn eerste koor gekregen.

Gay Men's Chorus Manoeuvre, Amsterdam
Michael van Breemen, dirigent en pianist

Daarna volgt er een rijke schakering aan koren, projecten en theatervoorstellingen. Zo heeft hij programma’s gespeeld samen met Jenny Arean, Tony Neefs, John van Eerd, Paul Haenen, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Met zijn koren heeft hij concerten gegeven in Parijs, London, Munchen, Berlijn, Krakow, Valencia, Brussel en Dublin.

Op dit moment is hij werkzaam als dirigent/pianist bij verschillende koren en projecten. Daarnaast doet hij zangworkshops (www.vocalworkshop.nl), vocalcoaching, schrijft muziek (www.letsmakeyoursong.nl) en is bedenker en eigenaar van de website www.geefeenliedkado.nl

CV/Opleiding:
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: kerkorgel
  • Hogeschool voor de Kunsten Arnhem: schoolmuziek, koordirectie, stemvorming, piano
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: kunst-en mediamanagement

Choreografe en stagesetting Petra Smale

Gay Men’s Chorus Manoeuvre Amsterdam had al een paar keer gewerkt met Petra Smale, maar nog nooit voor de choreografie. Tot het moment dat we in 2015 eens iets heel anders wilde met ons optreden in Bellevue. En zo werd Petra vast onderdeel van het koor als het ging om stagesetting en choreografie.

Petra heeft aan de Theaterschool de opleiding tot docent dansexpressie gevolgd en sinds 2005 is ze dansdocent aan het Amsterdam Dance center. Die ervaring maar ook de ervaring als kidsentertainer bij Nickelodeon en de meezingbioscoop helpt Petra om de mannen van Manoeuvre enthousiast te maken én te houden voor alle pasjes, posities en bewegingen. Mannen die ze overigens ook regelmatig tegenkomt als ze bij de Danserette de gasten ontvangt. Daarnaast runt ze nog een eigen textieldrukker (http://www.textieldrukkerij-amsterdam.nl)

Na al die jaren bij het koor voelt Petra als één van de mannen en in Paradiso heeft ze laten zien waar haar tomeloze energie toe kan leiden.

Pianist en bandleider Alberto Klein Goldewijk

Sinds seizoen 2012-2013 werkt Gay Men’s Chorus Manoeuvre bij externe optredens regelmatig samen met Alberto als pianist/bandleider.

Gay Men's Chorus Manoeuvre Amsterdam
Alberto Klein Goldewijk, pianist/bandleider

Alberto deed de begeleiding van o.a. de Musical “The Last 5 Years” 2006-2008 (met Birgit Schuurman, Ara Haliçi, Jim de Groot), Volendam de Musical 2010-2011 en recent Vroeger of Later 2011-2012 (met Jenny Arean, Tony Neef, Maaike Widdershoven en Joel de Tombe). Daarnaast begeleidt hij artiesten als Astrid Nijgh, George Groot, Fred Florusse, Harry Slinger, Olga Zuiderhoek en Doris Baaten. Verder is hij al jaren actief als componist en pianist bij de voorstellingen in de zomer in Theater Het Amsterdamse Bos.

Alberto is als klassiek pianist afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is daarna de theaterwereld ingerold. En vooral is hij ook muzikaal leider bij musicals. Als pianodocent is Alberto breed inzetbaar: van klassiek tot pop en kleinkunst met als specialisatie het aanleren om jezelf te begeleiden als je zingt.